Arrangement om lokal involvering i naturovervågning

Kom til Dansk Zoologisk Selskabs arrangement om lokal involvering i naturovervågning.

Arrangementet vil omhandle både Citizen Science (overvågning med et forskningsformål) og Community-Based Monitoring (overvågning med et lokalt forvaltningsformål).

Citizen Science kaldes også borgervidenskab. Det er forskningsprojekter, som inddrager almindelige borgere i indsamlingen af observationer/data. Borgerne bidrager til videnskaben med deres observationer/data, som bearbejdes af forskere. Således kan forskerne få meget større datamængder til rådighed, end hvis de ikke fik hjælp fra frivillige, interesserede borgere.

Community-Based Monitoring er inddragelse af borgere i indsamling af observationer/data, ofte baseret på lokale behov for viden om naturens ressourcer, som man lever af (dyr, fisk, planter m.m.), eller forvaltning af et naturområde.

Arrangementet vil inkludere oplæg relateret til Citizen Science i Danmark og Community-Based Monitoring i et internationalt perspektiv. Mere info følger om foredragsholdere.

Har DU forslag til foredragsholdere og emner, hører vi meget gerne fra dig – send snarest en mail til bestyrelse@dzs.dk.

Alle er velkomne til arrangementet, der er gratis for medlemmer og koster et beløb for ikke-medlemmer. Det er muligt at melde sig ind i foreningen (100 kr.) ved arrangementet og dermed komme gratis ind. Info om tilmelding og pris følger snart.

Arrangementet foregår d. 2. november kl. 17:30-20:30 i Krudttønden. Se flere detaljer på https://www.facebook.com/DanskZoologiskSelskab/

The following two tabs change content below.
Lotte Endsleff

Lotte Endsleff

Biolog, cand.scient.
Lotte Endsleff

Nyeste indlæg af Lotte Endsleff (se alle)