6 millioner dollars til Eastern Arc Mountains

Med en bevilling på 6 millioner Dollars, sætter Norge fokus på bevarelse af biodiversitet og regnskove i Tanzania.Dette følger efter at den Tanzanianske præsident Kikwete for nogle uger siden stoppede ansøgningen om at få optaget Eastern Arc Mountains på UNESCOs liste over World Heritage Sites. Ansøgningen var sat i værk af Ministeriet for Naturressourcer og Turisme, for at høje områdets profil og tiltrække flere turister.

Efterfølgende har der været spekulationer om hvorvidt den stoppede ansøgning skyldes, at en status som World Heritage Site, ville betyde større opmærksomhed, og dermed mere modstand mod kommercielle planer i Eastern Arc bjergene – som det har været tilfældet i forbindelse med landevejen gennem Serengeti.

De norske penge skal kanaliseres gennem Eastern Arc Mountains Conservation Endowment Fund, der skal lave skov-gen-rejsning og indføre skærpede kontrolmekanismer i de områder der er mest udsatte for ulovlig skovhugst.Pengene skubber således på for at sikre et fortsat fokus på udnyttelse af ressourcer på bæredygtig vis.

Læs indlægget på Wolfganghthome’s Blog
Læs også en beretning fra feltkursus i Usambara, i
Billeder fra NYTimes via Scienceblogs