Hvad kan du gøre

Foreningens virke og arbejde drives af vores medlemmers aktive og frivillige indsats. Der er masser at kaste sig over, og du er derfor også meget velkommen til at blive aktiv og bidrage til vores arbejde.

Vi har mange idéer til helt konkrete opgaver – både små som større – som vi kan bruge din hjælp til. Så du har rig mulighed for at vælge, hvad der passer lige netop til dig, din tid, dine interesser og kompetencer. Se idékataloget nedenfor.

Vi hører naturligvis også gerne fra dig, hvis du har andet at byde ind med, ligesom du også altid er velkommen til at deltage i vores møder – også hvis du blot i første omgang vil være med på en lytter og på uformel vis møde folkene “bag kulisserne” i foreningen.

Skriv til os på info@dzs.dk hvis du ønsker at blive aktiv og/eller ønsker at deltage i vores møder.

 

Projekter og projektudvikling

– Gøre selskabet opmærksom på diverse konkrete problemstillinger inden for naturbevarelse, gerne med kontaktoplysninger til en eller flere personer, som vil kunne være interesseret i at starte et samarbejde med foreningen.

– Udvikle og/eller være tovholder på konkrete naturbevarelses-projekter

 

Fundraising og sponsorer

– Fundraising til udvikling og drift af selskabet, samt til konkrete projekter, f.eks. Mantanani Projektet

– Finde sponsorer til foreningen

– Finde sponsorgaver til fotokonkurrencer, f.eks. hos fotobutikker, outdoor-butikker, årskort til Zoo mm.

 

Medlemmer og medlemsfordele

– Stå for udsendelse af velkomstpakker til nye medlemmer

– Kontakte div. butikker/attraktioner for medlemsfordele, f.eks. i form af rabatordninger

 

IT og grafisk design

– Opsætte et interaktivt program/app til hjemmesiden, hvor fagmedlemmer har mulighed for at uploade deres info til en kort profil, der kan indeholde bl.a. faglig baggrund, interesseområder, kompetencer, kontaktinfo, billede mm. Det vil være med til at udvikle og fremme det professionelle netværk i foreningen – både så vi internt og fra henvendelser eksternt (f.eks. pressen) kan målrette spørgsmål om diverse emner til de rette personer

– Designe nye, flotte gadgets til foreningen.

– Opsætte en webshop på hjemmesiden til vores gadgets og merchandise

 

Arrangementer og aktiviteter

– Være en del af et ”aktivitets-udvalg”, der står for at arrangere et fast årligt arrangement for medlemmer, f.eks. med foredrag og musik (andre idéer er naturligvis også velkomne).

– Planlægning af arrangementer for foreningens medlemmer – f.eks. aften-rundvisning i Zoo, Knuthenborg osv. gerne med vægt på deres rolle/konkrete projekter i naturbevarelse, foredrag/oplæg osv.

 

Formidling af andre organisationer/projekter

– Udvikle en liste til hjemmesiden over større internationale naturbevarelsesprojekter og -organisationer rundt om i verden, f.eks. med info om hvilke art(er)/økosystemer, der fokuseres på, hvor i verden det foregår, link til eventuel hjemmeside mv.

 

Redaktionelle opgaver

– Være en del af redaktionen på Habitat (reklame, skaffe skribenter, korrekturlæsning, presse mv.)

– Skrive artikler til Habitat

– Skrive mindre indlæg og nyheder til hjemmesiden (nyheder postes samtidig også på vores Facebook-gruppe)

 

Bestyrelsen og møder

– Deltage i bestyrelsens arbejde og møder – enten som decideret bestyrelsesmedlem, eller “blot” som aktivt medlem, der kan være med til at forme foreningens arbejde. Send os en mail til info@dzs.dk, hvis du ønsker at komme på maillisten, hvor bl.a. møderne koordineres, og anden intern kommunikation blandt aktive foregår.

 

Økonomi

– Fungere som revisor til den årlige generalforsamling (afholdes i april hvert år)

 

Vi håber på din aktive støtte!