Dansk zoolog og naturfotograf vinder prestigefyldt pris

Danske Mogens Trolle vandt den eftertragtede pris Wildlife Photgrapher of the Year 56 (2020) i den krævende kategori for portrætter. Vinderbilledet med titlen ‘The pose’ viser en henført ung han-næseabe, Nasalis larvatus, fra Sabah, Borneo.

Billedet blev udvalgt blandt 50 000 billeder og 8 000 dyreportrætter, og er bare ét af mere end 40 000 primat-portrætter som Mogens Trolle har taget i de seneste 6 år.

At der er tale om et portræt, og ikke bare et nærbillede, er en selvstænding pointe for Mogens Trolle. Han ønsker netop at fange abernes personlighed, for på den måde at vise dyrenes individuelle forskelligheder og væsen.

Hvis du vil læse om manden bag fotografierne, udgav vi et interview med Mogens Trolle i HABITAT #20 artiklen starter på side 8.

Mogens Trolles vinderbillede ‘The pose’

Se billederne

Fra d 4. december 2020 til 9. maj 2021 viser Statens Naturhistoriske Museum et udvalgt på 99 billeder fra konkurrencen, her ibland. Mogens Trolles vinderbillede.  Se mere og bestil billet her >

Hvis du ikke kan få nok af Mogens Trolles dyreportrætter er der rig mulighed på Instagram.

Alle vindere i konkurrencen kan ses her.

The following two tabs change content below.
Adfærdsbiolog med passion for vilde dyr og steder. Har arbejdet for FN, NGOer og privat sektor med ophold i Kenya, Uganda og Tanzania. Skriver om elefanter, aber og dyrs bevidsthed - samt korte, skæve nyheder om dyr og natur i verden.