Foto: Ryan al Bishri på UnSpash

Forskningens Døgn foredrag 26/4

Zoologisk Have optrævler sortbørs for truede dyr med DNA fra et chimpansehår

Deltag online og lyt med tirsdag d. 26/4 2022 kl. 19, når DZS åbner de virtuelle døre for et spændende foredrag med Peter Frandsen fra Zoologisk Have.

Baseret på genetisk forskning har Zoologisk Have udviklet en ny banebrydende metode, der ved hjælp af DNA kan optrævle den verdensomspændende illegale handel med chimpanser.

Krybskytteri er i dag en af de primære årsager til, at chimpansen forventes at uddø i naturen inden for dette århundrede.

I takt med chimpansens levesteder forsvinder, hærges de resterende skovområder af krybskytteri. Oftest dræber jægerne de fuldvoksne chimpanser i flokken og sælger kødet som ’bushmeat’. Ungerne derimod, indfanges og sælges til et verdensomspændende sort marked for eksotiske kæledyr.

I afrikanske rehabiliteringscentre findes der i dag over 1000 chimpanser, som er blevet konfiskeret fra sælgere og købere over hele verden.

Zoologisk Have indgår i dag i kampen for at bekæmpe den illegale handel og sikre en ny fremtid for de konfiskerede dyr.

Med nye banebrydende forskningsmetoder kan vi i dag optrævle sælgernes handelsruter, identificere jægernes jagtområder og guide genudsætning af chimpanser i naturen med udgangspunkt i DNA fra blot et enkelt hårstrå.

Arrangementet er gratis men kræver tilmelding

Link til foredraget på onlineplatformen Jitsi får du, når du har tilmeldt dig – og der sendes en påmindelse ud via email inden arrangementet.

The following two tabs change content below.

Lotte Endsleff

Biolog, cand.scient.

Nyeste indlæg af Lotte Endsleff (se alle)