Habitat #22

I dette nummer af Habitat har vi et tema om naturbevarelse. Vi indleder med en artikel, som giver et indblik i naturbevarelsesindsatsen i Afrika, bl.a. centrale problemstillinger i forbindelse med turisme til naturområder og udvikling i retning af samtænkning af naturbevarelse og samfundsudvikling. En personlig og spændende beretning kan du læse i artiklen ’Et liv i naturens tjeneste’ om forfatterens år i SØ-Asien med masser af kultur- og naturmøder og erfaringer med naturbevarelsesprojekter. En anden vinkel på naturbevarelse finder du i artiklen om Nature-based Solutions, som er et redskab til at sikre en bæredygtig brug af naturressourcer og samtidig sikre bevarelse af naturen. Derefter følger en oversigt over zoologiske haver, akvarier, terrarier, safariparker m.m. i Danmark. I artiklen ’Optur for de vilde haver’ beskrives forskellige tiltag i bevægelsen for at ”forvilde” haverne og på den måde få lidt bedre plads til biodiversitet. Stenrev er emnet i artiklen ’En oase i Limfjorden – et stenrevs evolution’, hvor du kan blive klogere på stenrevs opbygning og betydning i havmiljøet. Den følgende artikel fortæller om DTU Aquas forskning i samarbejde med lokale organisationer og fiskere, hvor ørreder mærkes med sendere og udsættes i Roskilde Fjord. Vi runder af med en artikel om blæksprutters farveskift og detaljerne i denne bemærkelsesværdige evne.
God læselyst!

Download magasinet som pdf her

Læs magasinet online her: Habitat #22 på Issuu

Du kan også læse magasinet online i ruden herunder – den loader lidt langsomt, så hav tålmodighed… det er det hele værd!
OBS! Vi har lige nu en teknisk fejl, der betyder, at man ikke kan se hele magasinet herunder – vi arbejder på at løse fejlen! Du kan se hele magasinet, hvis du downloader det som pdf eller ser det på Issuu.

The following two tabs change content below.

Lotte Endsleff

Biolog, cand.scient.

Nyeste indlæg af Lotte Endsleff (se alle)