Hvidnæset delfin

Habitat #29

Måske har du allerede set den store nyhed: Det er nu dokumenteret, at endnu en hvalart yngler i danske farvande, nemlig hvidnæset delfin! I en nyligt publiceret videnskabelig artikel i tidsskriftet Coasts er dette påvist. Dette bringer vi selvfølgelig en uddybende artikel om her i Habitat, hvor du kan læse om hvidnæsens biologi og de fund, der er gjort af hunner med unger. 

Hajer – mange af os både frygter dem og fascineres af dem. I artiklen fortæller forfatteren om sine spændende oplevelser med dykning og hajer hos The SharkWise Project. Det er et projekt, der tilbydes til biologer, biologistuderende og andre med særlig interesse for beskyttelse af hajer, og som ønsker at få erfaring med videnskabelig dataindsamling på marine beskyttelsesprojekter. 

Den næste artikel omhandler ressourceforbrug og biodiversitet. Vi skal forsøge at forvalte de biologiske ressourcer og allerede benyttede arealer på bæredygtig vis og minimere vores aftryk på naturen, så vi i fremtiden kan blive ved med at få udbytte og sikre, at dyr og planter trives. Vi skal blive bedre til genbrug, til at vedligeholde, reparere, renovere osv., så vi forlænger den tid, ressourcerne er i vores økonomi og i brug.

Glæd dig også til at læse om vores nye projekt i Botswana, Afrika. DZS har i samarbejde med Ecoexist (Botswana), Peace for Conservation (Tanzania) og Tanzania Research and Conservation Organisation afholdt en workshop, der har til formål at fremme dialog, dele viden og erfaringer og udtænke bæredygtige løsninger til at fremme sameksistens mellem mennesker og dyreliv med primært fokus på elefanter. 

God læselyst! 

Læs magasinet online her:

Habitat #29

Download magasinet som pdf her