Kina stopper import af elfenben

Kina sætter nu midlertidigt, en stopper for import af alle elfenbenprodukter fra efter 1975. Der udstedes således ikke flere importtilladelser det næste år. Herefter man vil evaluere effekten af forbuddet på krybskytteriet. Ifølge den kinesiske State Forestry Administration vil dette være et første skridt i retning af mere aktivt kinesisk politik til beskyttelse af vildtlevende elefanter.

elephantopphanage

 

Moratoriet introduceres ugen inden den engelske Prins William besøger Kina, hvor han forventes at holde en tale om netop elfenben og ulovlig handel med . Den engelske kronprins har tidligere kritiseret den kinesiske regering for ikke at gøre nok for at stoppe efterspørgslen. Kina er idag den største importør af ulovlige elfenbenprodukter (husk at USA er nummer to!).

For blot en uge siden modtog den kinesiske præsident, Xi Jinping, tillige et åben brev fra bl.a. Sir David Attenborough, Dr. Richard Leakey samt medlemmer af det britiske parlament, hvori man opfordrer til et total forbud mod forarbejdning og handel med elfenben i Kina.

Under alle omstændigheder er det nye import forbud, omend midlertidigt, et vigtigt signal til befolkningen i Kina om at brug af elfenben ikke er uden problemer. I følge David Sheldrick Wildlife Trust er et af de helt store problemer at kinesere slet ikke er informeret om, at elfenben kun fås ved at dræbe elefanter.

The following two tabs change content below.
Adfærdsbiolog med passion for vilde dyr og steder. Har arbejdet for FN, NGOer og privat sektor med ophold i Kenya, Uganda og Tanzania. Skriver om elefanter, aber og dyrs bevidsthed - samt korte, skæve nyheder om dyr og natur i verden.