sebastian-pena-lambarri-YV593oyMKmo-unsplash

Online event om Havet

Dansk Zoologisk Selskab afholder online event om havet tirsdag d. 7. marts 2023 kl. 19-20:30

Kom og vær med, når nogle af forfatterne på vores store Habitat temanummer om havet fortæller om hver deres hav-emne. Dyk ned i Habitat #26 her.

Dennis Lisbjerg, biolog, DTU Aqua, formand for Dansk Zoologisk Selskab – giver en intro om Dansk Zoologisk Selskab og Havet.

Aage Kristian Olsen Alstrup, professor, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet – han vil fortælle om indsamling af havpattedyr. Siden 1991 har en systematisk indsamling af informationer om sæler og hvaler fundet sted. De indsamlede data udgør vigtig viden, der kan bruges i forvaltningen af havpattedyrene i Danmark.

Aage Kristian Olsen Alstrup

Kirstin Anderson Hansen, ph.d., leder af dyretræning og forskning, Fjord&Bælt – hun vil fortælle om marsvinet Freja og hvalforskning. Freja har rundet 25 år i bassinet ved Fjord&Bælt, og foruden at slå verdensrekord med hendes høje alder, så er hendes bidrag til den samlede hvalforskning på verdensplan uden sammenligning.

Kirstin Anderson Hansen

Anne-Sophie Delbanco, biolog – hun vil fortælle om SharkLab Malta. SharkLab Malta er en organisation drevet af frivillige, der arbejder for at beskytte hajer og rokker omkring øen i Middelhavet og for et renere havmiljø samt naturformidling til børn.

Anne-Sophie Delbanco

Eventet er afholdt og en optagelse er tilgængeligt for medlemmer.