Sådan bygger man en sabeltiger

Vin & Videnskab / Statens Naturhistoriske Museum Foredrag ved Mauricio Antón (Spanien), dinosaurforsker Jesper Milàn og David Nogués-Bravo (Spanien) 

Man kan købe bogen og få den signeret til arrangementet.

Vi kan via Statens Naturhistoriske Museum give vore medlemmer mulighed for at opleve den verdensberømte spanske palæokunstner og forsker Mauricio Antón, der regnes for en af de allerstørste eksperter i at rekonstruere forhistoriske dyr og bl.a. har lavet illustrationer til National Geographic. Anledningen er Antóns premiereaktuelle og utroligt flotte og spændende dokumentar “Bringing the sabertooths back to life” (“Sabelkattene vakt til live”), der ved arrangementet vil blive vist for første gang i Danmark.

Dokumentaren giver et fascinerende indblik i, hvordan Antón igennem sit avancerede zoologiske detektivarbejde formår at puste liv i fossilerne og genskabe fortidens væsner, som de så ud med kød og hud. Ved hjælp af computergrafik og 3D-animation kan han oven i købet komme med et bud på, hvordan dyrene har bevæget sig.

Mauricio Antón vil selv introducere sit arbejde og filmen, og herefter vises den halv time lange “Bringing the sabertooths back to life”.

Arrangementet byder detsuden på:

I dinosaurenes fodspor
Ved samme lejlighed går vi også skridtet videre tilbage i tiden til dinosaurernes æra. Geolog og lektor Jesper Milan, der er museumsinspektør ved Geomuseum Faxe, og som i mange år har beskæftiget sig med dinosaurer, vil fortælle om, hvordan den slags arbejde, Mauricio Antón laver med at genskabe forhistoriske dyr, også har haft stor betydning for dinosaurforskningen. Og vi skal høre om Jesper Milàns eget arbejde med at tolke uddøde dyrs adfærd ud fra forstenede fodspor.

Fra fortiden til fremtiden
I de seneste år har man været i stand til at bruge forekomsten af fossiler til at kaste lys over, hvordan miljøændringer har påvirket forhistoriske dyrebestande. Denne viden kan bruges til at kigge ud i fremtiden og komme med forudsigelser om, hvordan klimaændringer vil påvirke de nulevende dyr. Geograf og lektor David Nogués-Bravo fra Center for Makroøkologi, Evolution og Klima på Statens Naturhistoriske Museum kigger i den palæontologiske krystalkugle.

Bemærk: Mauricio Antón og David Nogués-Bravos foredrag såvel som dokumentaren “Bringing the sabertooths back to life” vil være på engelsk.

Medlemspris: 80,- inklusive et glas vin i pausen – medlemmer modtager en mail med detaljerne…

Se trailer til filmen her

Bemærk også at man kan man købe og få signeret Mauricio Antóns bog “Sabertooth”.