Fofo: Danrok (talk) under Creative Commons Licence

Topmøde om ulovlig handel med vilde dyr

Fofo: Danrok (talk) under Creative Commons Licence

Til februar er engelske premiere minister David Camereron vært for det mest prominente topmøde om Illegal Wildlife Trade, eller ulovlig handel med vilde dyr, nogensinde.

Omkring 50 statsoverhoveder fra både Afrika og Asien er inviteret til London hvor de skal drøfte hvordan den eskalerende vildt-kriminalitet kan bremses.

Både Prins Charles og Prins William vil deltage i mødet. Begge royale er aktive i kampagner mod krybskytteriet på især næsehorn og elefanter .

“Vi står ansigt til ansigt med den største krise nogensinde for vildt levende dyr. Vi må betragte det som en kamp – for det er præcis hvad det er” – Prins Charles

Mens værdien af elfenben og næsehorns horn nu overstiger både illegalt guld og diamanter, er produkterne stadig mere eftertragtede af kriminelle organisationer som fx al-shaabab der på den måde har en profitabel foretning til financiering af deres aktiviteter. Det er sandsynligvis påvisningen af den tætte sammenhæng mellem krybskytteriet og indtægterne til terror organisationer og andre brutale og våbenførende organisationer, der har bragt den ulovlige handel med vilde dyr op på den internationale dagsorden.

Forud for mødet vil Cameron med sin miljøminister Owen Patterson tage til Kina, hvorfra en stor del af efterspørgslen på vildt-produkter fra bl.a. tigere, elefanter og næsehorn er stadigt stigende som følge af den generelt øgede velstandt i regionen.

Læs hele artiklen i The Guardian her.

/ DDL