10-års jubilæum

IMG_0023D. 19. november fejrede DZS sit 10-års jubilæum, hvor vi havde inviteret medlemmer og andre interesserede med til et arrangement i Københavns Zoo’s lokaler. Arrangementet involverede en flot naturfotoudstilling ved nogle af Danmarks dygtigste fotografer (Mogens Trolle, Casper Tybjerg, Lars Stenholt Kirkegaard) og spændende oplæg ved zoolog Mikkel Stelvig, biolog Charlotte Moshøj og manager i Safari Eksperten Bo Finn Poulsen. I pausen fejrede vi udgivelsen af vores magasin Habitat #10, der ved denne særlige lejlighed udkom på tryk. Alle deltagere fik et gratis magasin med hjem. Vi har brug for hjælp til at distribuere Habitat #10 rundt om i landet, så vi når bredt ud til folk – hvis du kan hjælpe med at lægge det forskellige relevante steder (f.eks. universiteter, gymnasier, caféer, biblioteker o.l.), så tøv ikke med at skrive til os på red@dzs.dk.

Vi bringer her et udvalg af fotos fra aftenen, så de, der ikke havde mulighed for at deltage, alligevel kan være lidt med.

Tusind tak til Jer, der mødte op og gjorde aftenen til en stor succes!

 

Foto: Henrik Steno

 

Fotoudstilling med flotte naturfotos, som gæsterne nød stor glæde af.

IMG_0010

IMG_0012

IMG_0013

Naturfotograf Mogens Trolle’s fotos fra udstillingen ØJENKONTAKT med portrætter af Afrikas vilde pattedyr.

IMG_0014

IMG_0016

Fotos af fotojournalist Casper Tybjerg.

IMG_0015

Fotos af undervandsfotograf Lars Stenholt Kirkegaard.

IMG_0018

IMG_0019

Velkomst ved DZS’s formand, biolog Claudia Sick

Claudia oplaeg

IMG_0022

IMG_0021

Biolog og medstifter af DZS Elmer Topp-Jørgensen satte scenen for de tre inviterede talere med et oplæg om, hvordan NGO’er, zoo’s og turistbranchen spiller sammen i international naturbevarelse.

IMG_0025

Zoolog i Københavns Zoo Mikkel Stelvig fortæller om, hvilken rolle den moderne zoo spiller i naturbevarelse, og hvilke indsatser de har på området.

IMG_0026

IMG_0041

Arktisk biolog i WWF, Charlotte Moshøj, gav dernæst med hendes oplæg indblik i hvordan konflikterne mellem mennesker og isbjørne er steget i takt med den smeltende havis.

IMG_0042

Så blev det tid til en pause, hvor vi fejrede udgivelsen af Habitat #10 – for første gang på tryk i anledning af DZS’s jubilæum. Alle deltagere fik et gratis eksemplar med hjem.

IMG_0047

Habitat-redaktionens dygtige grafiker Trine Sejthen (bagerst) fik et velfortjent tak for hendes store frivillige indsats med at sætte magasinet flot op.

IMG_0038

Pausen blev bl.a. brugt til at snakke med gamle venner og kollegaer.

IMG_0044

IMG_0049

Klar til næste oplæg med et veloplagt publikum.

IMG_0050

Manager i Safari Eksperten, Bo Finn Poulsen, gjorde os klogere på turistbranchens tanker omkring naturens værdi, og hvordan turisme og naturbevarelse unægteligt hænger sammen.

IMG_0052

IMG_0056

Der var gode input og spørgsmål fra salen.

IMG_0057

IMG_0058

Vi sluttede aftenen af med et oplæg fra DZS’s tidligere formand og medstifter, Ditte Dahl Lisbjerg, der fortalte om hvordan moderne teknologiske hjælpemidler i form af bl.a. smartphones og droner giver nye muligheder at involvere befolkningen i dataindsamling for overvågning af den vilde natur.

IMG_0065